Buldoexcavatoarele au fost mult timp principalul utilaj pe șantier. În ultimii ani, mai mulți antreprenori optează pentru un mini excavator în locul unui buldoexcavator.

Ambele echipamente pot contribui în cadrul proiectului pe care îl aveți, dar înțelegerea deplină a aplicațiilor din şantier este cheia pentru a lua decizia corectă.

Cele două utilaje diferă mult în ceea ce privește versatilitatea, mobilitatea și transportabilitatea lor. Asigurați-vă că evaluați avantajele și dezavantajele înainte de a lua decizia. Puneți-vă aceste trei întrebări:

1) Ce utilaj va fi mai potrivit pentru aplicațiile mele?

  • Buldoexcavatoarele pot efectua nu numai lucrări de excavare, ridicare și încărcare, dar pot călători cu viteze mai mari până la 40 km/h şi pot avea o gamă largă de aplicații, inclusiv la dezăpezire.

  • Mini excavatoarele sunt compacte și ușoare pentru a minimiza urmele de rulare și daunele provocate suprafeței de rulare. De asemenea, sunt capabile de rotire la 360 ​​de grade.

2) Cât de mare este șantierul meu?

Buldoexcavatoarele pot fi relocate cu ușurință pe un șantier pentru a finaliza mai multe sarcini, iar o gamă extinsă de ataşamente de lucru îmbunătățesc versatilitatea.

Mini excavatoarele se pot încadra prin zone mici și în locuri aglomerate şi în spații înguste pentru lucrări, cum ar fi parcările, proiectele interioare sau artere parţial redate circulaţiei.

3) Cât de departe sunt lucrările mele?

Buldoexcavatoarele pot circula cu viteze până la aproximativ 40 km/h pe drumurile rutiere între șantiere.

Mini excavatoarele pot fi transportate cu remorcă sau camion utilitar de la un șantier la altul pentru un transfer ușor.

3) Cât este costul de achiziție şi deținere (TCO)?

Costul de achiziție pentru miniexcavator va fi mai redus cu aproximativ 35% ajungând până la 50% în funcţie de model şi opţiuni. Costul de deţinere (TCO- cost combustibil, intretinere, etc.) al miniexcavatorului va fi de asemnea mai redus cu aproximativ 40%.

În urma acestui raport fiecare antreprenor în domeniul utilajelor de construcții poate analiza în funcție de aplicațiile care le are şi locațiile şantierelor, care este echipamentul potrivit pentru afacerea lui.